085 - 130 42 61

Grey Valley nieuws

Weer (beperkt) bezoek voor gezonde 70-plussers

Ouderen worden hard getroffen door het coronavirus. Sinds begin april gold het dringende advies: ga niet op bezoek bij 70-plussers. Hiermee vereenzaamde ook de gezonde, thuiswonende oudere. Ouderenbond ANBO zette zich in voor een versoepeling van deze maatregel en die kwam er. Vanaf 29 april mogen één of twee vaste bezoekers deze ouderen opzoeken. Wat betekent dit voor hulpverleners die ouderen in en om het huis ondersteunen?

UWassistent 900x500

Hulpverleners van UWassistent ondersteunen ouderen onder andere met begeleiding, huishoudelijke hulp, tuin- en klushulp. Oprichter Joost Damen: “de gezondheid van ouderen staat voorop. Met de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, hebben we onze dienstverlening moeten inperken. Dat betekende snel schakelen naar de nieuwe realiteit om ouderen toch te kunnen ondersteunen.” De scale-up opende een telefoonlijn die ouderen inmiddels goed weten te vinden, voor vragen of gewoon voor een babbeltje. Joost: “Ook krijgen we heel veel aanmeldingen van mensen die graag willen bellen of telefoontjes beantwoorden. Dat is fantastisch om te zien.”

Ook Saar aan Huis heeft de dienstverlening door het coronavirus moeten aanpassen. Normaliter ondersteunt Saar aan Huis ouderen zodat zij langer zelfstandig thuis kunnen wonen. Op zowel sociaal vlak, door het houden van gezelschap of het maken van een wandeling, als op ondersteunend vlak, met kleine klussen in huis. Omdat dit tot voor kort helemaal niet mogelijk was, zette Saar aan Huis zich onder andere in door het bereiden van warme maaltijden, het doen van boodschappen en telefonisch contact. 

Met de versoepeling van de maatregelen kunnen hulpverleners van UWassistent en Saar aan Huis hun dienstverlening weer oppakken. Maar wel met extra maatregelen zoals het bewaren van anderhalve meter afstand en het regelmatig wassen van de handen. Ook de hygiëne bij ouderen thuis moet worden gehandhaafd. Zo worden thee- en handdoeken vaker gewassen en deurklinken regelmatig gereinigd. Met deze maatregelen hopen hulp- en zorgorganisaties ouderen binnenkort weer volledig te kunnen ondersteunen.

Verder lezen over hoe organisaties ouderen ondersteunen tijdens de coronacrisis?

Eerder schreven we een blog over de zorgen van mantelzorgers en hoe studenten hen kunnen ondersteunen, die blog lees je hier. Benieuwd naar hoe innovaties ouderen met dementie kunnen ondersteunen, juist in deze tijd? Lees in deze blog meer.

We zijn benieuwd naar de initiatieven die jij voorbij hebt zien komen, deel ze met ons via LinkedIn of Instagram.

«
»

Stuur ons een mail

Contactformulier

Contactgegevens

Grey Valley Incubator
Werner von Siemensstraat 13
2712 PN Zoetermeer

T. 085 – 130 42 61
E. info@greyvalleyinc.nl

Grey Valley - te Zoetermeer