085 - 130 42 61

Grey Valley nieuws

De lessen van de eerste 9 maanden GreyValley incubator

Op 27 november 2018 openden wij de deuren van ‘onze’ Grey Valley incubator. Gevestigd in 1000+ m2 volledig verbouwde kantoor- werk- en vergaderruimte, op de Dutch Tech Campus in Zoetermeer. Om (startende) ondernemers te kunnen helpen die innoveren voor de groeiende doelgroep ouderen. Met tips, trucs, adviezen, netwerk, werkruimte, funding en alles wat ze verder nodig hebben.

De opening vierden met onze co-founders (Monuta en Fundis), en ruim 200 gasten. Investeerders, zorgorganisaties, leveranciers, startups, klanten, familie en vrienden. En dan ineens is het september 2019. De eerste 9 maanden van onze eigen incubator vlogen voorbij. 

Onze lessen - 9 maanden Grey Valley

Tijd voor een kleine blik terug en vooral vooruit.

De harde feiten spreken voor zich:

 • De media heeft ons verhaal goed opgepakt. We haalden Sprout, BNR, het AD en veel lokale media. 
 • De eerste startups zijn ‘binnen’. 
 • 3 nieuwe corporate partners zijn aangehaakt.
 • 2 challenges zijn in voorbereiding.
 • We starten binnenkort ons eigen internationale ‘Superageing’ accelerator programma.
 • Op 23 mei jl. waren we organiserend partner van het VWS congres ‘Slimmer Thuis’ over hoe technologie ons langer zelfstandig kan houden.
 • De vergaderruimtes zijn al tientallen keren verhuurd.
 • Vanaf 1 september is een MBO practoraat bij ons gevestigd en binnenkort komt ook een lectoraat van de Haagse Hogeschool ‘aan boord’. 

Het belangrijkste resultaat? 

Dat we vooral heel erg veel leerden:

 1. We zijn eigenlijk helemaal geen ‘klassieke’  incubator. We heten wel zo, maar nemen bijvoorbeeld geen aandeel in startups die zich bij ons vestigen. We zijn meer een innovatienetwerk met een missie.
 2. Het idioom in de ‘branche’ is niet voor iedereen duidelijk. Definities worden in de startup-scene flink door elkaar gebruikt en geslingerd. Hubs, incubators, spaces, accelerators, challenges. 
 3. Een eigen fysieke ruimte is een must, maar geen doel op zich. Ook hierin zijn we geen traditionele incubator. We verhuren kantoor- en werkruimte, zeker, maar ook zonder dat partijen bij ons huren kunnen ze zich aansluiten bij de Grey Valley. 
 4. Er lijkt behoefte aan een soort ‘member-programma’. Een programma waarin we voor startups die zich op ouderen richten ‘tailored’ trainingen, workshops en begeleiding aanbieden, bovenop een basislidmaatschap.
 5. Zoetermeer is lekker centraal gelegen, maar zeker niet de enige plek waar het ‘vergrijzings-innoveren’ zich afspeelt. We zoeken daarom actief aansluiting bij andere locaties en netwerken. Letterlijk van Groningen tot Maastricht. En zelfs buiten de landsgrenzen.
 6. Alleen lukt het zeker niet. Dank daarom aan alle (potentiele) partners die ons vertrouwen geven, de eerste huurders die binnen zijn, partijen die ons bezoeken om partnerships te bespreken. Die believers zijn cruciaal. 

Wat we met die lessen doen?

Ons verhaal aanscherpen en met nog meer energie doorgaan met de goede dingen die we al doen.

Onze missie is daarbij leidend. Om van Nederland het fijnste land te maken om in oud te worden is innovatie hard nodig. 

Die innovatie komt van startups/scale-ups enerzijds en gevestigde bedrijven (corporates) anderzijds. Grey Valley is er om beiden te helpen succesvoller te innoveren voor ouderen. 

Dat doen we op 4 manieren:

 1. We runnen ‘hubs’ waar innovatie vanuit plaatsvindt, of bij elkaar komt. Zoetermeer is daarvan onze eerste. We verhuren er ruimtes en organiseren er onze activiteiten. 
 2. We organiseren ‘tailored’ programma’s om aan de wensen van startups, scale-ups en gevestigde bedrijven te voldoen. Bijv. een acceleratorprogramma waarin we internationaal gericht sourcen om startups te vinden voor grote Nederlandse bedrijven. Of een ‘campagneprogramma’ voor scale-ups die gerichter hun oudere doelgroep willen bereiken (en die ook beter willen leren kennen). 
 3. We bouwen aan innovatienetwerken. Zoals bijv. onze SlimmerThuis Zoetermeer coalitie. Een living lab rondom de Zoetermeer hub, waar conform de ‘quadruple helix’ gedachte alle belangrijke stakeholders aangehaakt zijn. 
 4. We (laten) innovaties testen en toetsen. In ons eigen (offline) testpanel, in het living lab in Zoetermeer of door specialisten uit ons netwerk.

Wil je ons daarbij helpen? Ergens aanhaken? Of gewoon meer weten? info@greyvalleyinc.nl 

«
»

Stuur ons een mail

Contactformulier

Contactgegevens

Grey Valley Incubator
Werner von Siemensstraat 13
2712 PN Zoetermeer

T. 085 – 130 42 61
E. info@greyvalleyinc.nl

Grey Valley - te Zoetermeer